Chleb wiejski na podpiwku - Nowość
Zdrowa żywność
Najstarszy polski probiotyk
Podpiwek - żyto, cykoria, burak cukrowy, polski chmiel goryczkowy tylko naturalne składniki ekologiczne.
Wyjątkowość produktu!
Zastosowany do produkcji chleba Podpiwek, zamiast wody zawiera WITAMINY I MINERAŁY. Uzupełnia MIKRO I MIKROELEMNTY.
Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych.
Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciw utleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników. Cykoria jest najcenniejszym źródłem inuliny,
substancji o udowodnionych właściwościach prebiotycznych; Naturalny podpiwek dzięki tym właściwościom w pełni zasługuje na określenie synbiotyk!
Smak dzieciństwa
Dlaczego pamiętamy smak podpiwku jako słodki?
Dlatego, że jako dzieci dostawaliśmy go do picia w pełni przefermentowany. Dorośli raczyli się nim już wtedy kiedy fermentacja została zakończona i miał 2-3% alkoholu.